Broccolipannetje met zongedroogde tomaat

Update 4-2: foto toegevoegd. De gedroogde tomaatjes die ik had waren erg donker, wat rodere tomaatjes geven een mooiere ‘look’ maar de smaak is er niet minder om.

Allereerst: ik heb vandaag een klein ongelukje gehad met een golfje bakvet tegen mijn pols, mijn man heeft het gerecht dus afgemaakt terwiji ik met een verkoelend compres op mijn pols zat.Helaas daarom even geen foto, maar ik maak dit wel vaker dus die foto komt later nog wel.

Dit was van origine een recept voor pasta, maar zonder is het eigenlijk ook een heerlijk gerechtje. Als je pasta kookt kun je de laatste paar minuten de broccoli meekoken met de pasta. Zonder pasta is dit een heel smakelijk éénpansgerecht, gebruik dan een hapjespan of koekenpan met deksel.

Ik gebruik vaak de biologische chipolataworstjes van C1000, maar een ander saucijsje is ook lekker.

Voor 2 personen:

4 chipolata worstjes
een flinke ui
1 stronk broccoli
6-8 zondgedroogde tomaten
vers geraspte parmezaanse kaas

De chipolatas aanbraden, eventueel met ovenwanten aan om ongeluken met de pols te voorkomen. Als de worstjes rondom bruin zijn kun je ze uit de pan nemen en in het achtergebleven vet de gesnipperde ui aanfruiten. De worstjes in stukjes van ca 1 cm snijden.

De broccoli wassen en in hapklare brokken snijden, de stronk in wat kleinere stukjes. Als eerste de stronkjes bij de ui in de pan doen met een scheutje water, met de deksel op de pan een paar minuutjes voorstomen. Daarna ook de roosjes toevoegen, eventueel nog een scheutje water en weer ca 5 minuutjes stomen met de deksel op de pan.

De gedroogde tomaten in reepjes snijden en met de stukjes chipolata en 2/3 van de parmezaanse kaas door de broccoli roeren. Even goed doorwarmen zodat de worstjes weer op temperatuur komen en de kaas smelt. Verdelen over twee borden en bestrooien met de rest van de parmezaanse kaas. Simpel maar oh-zo-lekker!

Advertenties

2 gedachten over “Broccolipannetje met zongedroogde tomaat”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s