Salade met radijsjes en avocadovinaigrette

Afgelopen zomer hebben we met de kleine jongen radijsjes in de tuin geplant, die waren een stuk scherper dan degene die nu in de tas zitten. Deze zijn beter geschikt om te knabbelen, maar voor in de salade vond ik ze eigenlijk te flauw. Komende zomer zullen we nog maar eens radijsjes planten, dan maken we dit  nog een keer.

Ik ben eigenlijk niet zo’n radijsjes-eter. Mijn man wel, die heeft ze graag. Ik gebruik ze bijna nooit, dus het was even zoeken naar een recept. Al surfend heb ik dit recept gezien, zag er lekker uit. En het was ook heerlijk! Hieronder mijn versie.

Voor 2 personen:

75-100 gr veldsla
2 el olijfolie
2 el citroensap
mespunt mosterd
snufje zout
1 avocado
Bosje radijsjes
Walnotenkaas
50 gr walnoten

Als de veldsla grote worteltjes heeft kun je deze desgewenst verwijderen, ik laat de roosjes meestal gewoon heel. Er kan behoorlijk wat zand tussen zitten, dus goed wassen en drogen, bijv. in de slacentrifuge.

Een vinaigrette kloppen van olijfolie, citroensap, mosterd en snufje zout. Afhankelijk van de zuurgraad van de citroen moet er misschien nog een snufje suiker in. De avocado in blokjes snijden en door de vinaigrette roeren.
avocadodressingDan gebeurt er iets moois, de eerst gelige vinaigrette verandert voor je ogen in een glanzend groen goedje. De avocado geeft de vinaigrette een soort romigheid, erg lekker. Dit onthouden we voor andere salades!

De radijsjes in plakjes snijden, de kaas in blokjes en van allebei ongeveer tweederde door de vinaigrette roeren.
De vinaigrette husselen met de gewassen veldsla en over de borden verdelen.  de achtergehouden radijsjes en kaas eroverheen, samen met de in stukjes gebroken walnoten.

Advertenties

One thought on “Salade met radijsjes en avocadovinaigrette”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s