Lauwwarme bietjessalade met gorgonzola

Gorgonzola is, naast spekjes, toch wel een van de meest gebruikte smaakmakers in mijn keuken volgens mij. Ik ben er gek op, en echtgenoot en zoonlief gelukkig ook.
Het pit van de gorgonzola biedt een mooie tegenhanger voor het aardse en zoetige van de bietjes.

De bietjes waren nog een overblijfsel uit de tas van week 1. Ik heb kleine biologische sinaasappels gebruikt, heb je grote navelsinaasappels dan heb je aan 2 stuks genoeg. De hoeveelheid balsamico is erg afhankelijk van hoe zuur je sinaasappels zijn, daarvoor geef ik dus geen hoeveelheid.

Voor 2 personen:

3 kleine sinaasappels
400 gr gekookte bietjes
2-3 el olijfolie
Balsamico azijn
wat groene salade
75 gr kipfilet (vleeswaren)
100 gr gorgonzola

Schil de sinaasappels tot al het wit eraf is en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het vrijgekomen sap op.
Snijd de bietjes in partjes en bak deze aan in de olijfolie. Als ze goed warm zijn een snufje zout en peper toevoegen, het sap van de sinaasappel en een scheutje balsamico. Het vocht vormt samen met de olijfolie uit de pan een vinaigrette.

Het paars van de dressing oogt niet mooi, maar is wèl lekker!

Hussel de warme bietjes met de sinaasappelpartjes en schep de sla (wij hadden nog andijvie over), kipfilet en 3/4 van de gorgonzola doorheen. Verdeel de rest van de gorgonzola er overheen en serveer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s