Rodebietenbrownies

Geweldig, gebak waar groente in zit! Dat moest ik proberen. Het resultaat mocht er wezen, een heerlijke fudge-ige brownie. Echtgenoot vond hem ook goed smaken en heeft het restant meegenomen naar zijn werk.

Voor 4 porties:

100 gr rode biet
40 ml olie
1 ei
3 el honing
1 tl vanille-extract
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
20-25 gr cacao
20 gr kokosmeel

Doe de gekookte biet met de olie en een ei in een maatbeker. Bewerk het geheel met de staafmixer tot een glanzend paarse prut. Voeg de overige ingrediënten toe en mix nog even. Proef of het voldoende chocoladesmaak heeft, doe anders nog een schepje cacao extra.

Giet het beslag in een met bakpapier bekleed ovenvormpje en bak het geheel 25 tot 30 minuten op 170ºC. Het beslag is dan nog zacht verend maar begint net een korstje te vormen. Langer bakken levert een zware cake op, geen brownie.

Voldoende voor 1/2 cakevorm. Heb je geen kleine vorm, verdubbel dan het recept of gebruik muffinvormpjes.

Snijd de brownie in blokjes, serveer ze bestrooid met wat cacao. Lekker bij de koffie of als toetje na een diner, eventueel met een bolletje ijs erbij.

Advertenties

3 thoughts on “Rodebietenbrownies”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s