Preiquiche met amandelkorst

De prei uit de tas van week 3 heb ik op de dag na ophalen gesneden en gesmoord. Daarna in een bakje in de diepvries, als voorbereiding op vandaag.

De amandelkorst is wat kruimeliger dan een standaard quiche korst, maar wel lekker krokant. Ik ben er meer van gecharmeerd dan mijn echtgenoot.  Junior heeft zijn stukje schoon opgegeten. Het overgebleven stukje gaat morgen mee in de lunchtrommel

Voor 4 personen:

200 gr amandelmeel
4 eieren
50 gr boter
2 hamburgers
2 stelen prei, vers of al gestoofd
1 ui

Voor de bodem 1/2 tl zout door het amandelmeel roeren. De boter en 1 ei erdoor kneden. Met vochtige handen over een kleine vlaaivorm verdelen. Zonder vulling 20 minuutjes voorbakken op 180°C tot de randen licht beginnen te kleuren.

Voor de vulling de hamburger aanbakken en in stukjes duwen met de bakspatel. Fijngesnipperde ui erbij doen en meefruiten. Prei ook toevoegen en laten slinken, of op dit punt de eerder gestoofde prei erbij doen.

Ook lekker met spinazie en feta

De overige drie eieren klutsen met zout en peper naar smaak. Door de groenten roeren en zacht wat verwarmen zodat de massa al wat begint te binden. Dit is niet noodzakelijk maar zo is de quiche sneller klaar. Nog 15 tot 20 minuten afbakken op 180°C.

Advertenties

7 gedachten over “Preiquiche met amandelkorst”

    1. Morgen kan ik een uitspraak doen over de transporteerbaarheid. Ik ben ook benieuwd hoe de korst zich houdt na een dag, of het krokantje een beetje blijft. Ik vind zelf het zandtaart-achtige van de bodem erg lekker!

      1. De test is positief bevonden, de kost heeft zich geweldig gehouden een er is maar 1 hoekje vanaf gekruimeld. Hij was een tikje zachter geworden, maar minder dan en ‘gewone’ bodem zou doen. Overigens heb ik hem niet in de koelkast bewaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s