Venkelsalade met bloedsinaasappel

Dit recept stond gisteren op het menu voor de verjaardag van mijn geliefde.
Ik had een recept gezien voor een salade van venkel met avocado en gerookte zalm, maar mijn echtgenoot zag de zalm niet zo zitten. Omdat het zijn verjaardag was had hij dit keer wat in de pap te brokkelen ;). Uiteindelijk ik een salade gemaakt met venkel en twee van de bloedsinaasappels die deze week ook in de tas zaten.

Voor 2 personen:

3 el mayonaise
mespuntje mosterd
2 bloedsinaasappels
1 el honing
dille
1 venkelknol

Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het vrijkomende sap op, verdun hiermee de mayonaise en roer er een mespuntje mosterd en snufje zout doorheen. Maak de saus verder af met wat honing en dille.

Snijd de stelen van de venkel. Het groen kun je fijnhakken en door de dressing roeren. De stelen bewaar ik voor de minestrone.

Schaaf de venkelknol dun, ik gebruik hiervoor een in dikte verstelbare mandolineschaaf. Meng de venkelplakjes en de sinaasappelpartjes door de dressing en serveer. Wij aten er hamburgers bij.

Advertenties

One thought on “Venkelsalade met bloedsinaasappel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s