Perencrumble

Hmmm, warme toetjes! Deze hoeveelheid is genoeg voor vier ramekinbakjes, of één ramekinbakje en twee grotere éénpersoons ovenschaaltjes. Het kan natuurlijk ook in één middelgrote ovenschaal, maar ik vind het altijd lekker om een eigen bakkie te hebben.

Voor 2½ personen:

400 gr peren
60 gr havermout
30 gr boter
30 gr gula djawa
30 gr glutenvrij meel
kaneel

Schil de peren en snijd ze in stukjes. Verdeel ze over de ovenschaaltjes.

Kneed de havermout met de boter en rasp er de gula djawa doorheen. Kneed het glutenvrije meel erdoorheen en verdeel de kruimels over de schaaltjes.

ca 25 min bakken op 170°C, even laten afkoelen vóór het serveren.

Advertenties

3 thoughts on “Perencrumble”

    1. Gula djawa is palmsuiker, te koop bij de toko of de wereldwinkel. Het heeft een lage GI en de nodige spoorelementen, maar is vooral ook heel lekker.
      Je kunt het in zakjes kopen, maar meestal zijn het compacte schijven, vandaar het raspen. Ik maak wel een foto binnenkort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s