Witte bonen cupcakes

Ik zag bij The Spunky Coconut een recept voor vanille-bonencake. Gezien mijn recente succes met groente-gebaseerde gebakjes (pompoenmuffins en rodebietenbrownies) móest ik deze natuurlijk ook proberen.

Ik heb een paar weken geleden vanillepeulen in een klein flesje wodka gestoken om zo zelf vanille-extract te maken. Het flesje geurt inmiddels heerlijk, maar de smaak is (nog?) niet zo sterk als een kant en klaar gekocht flesje. Dus ik had vandaag de keuze tussen meer extract toevoegen, met mogelijk wodka-cupcakes tot resultaat, of een ander smaakje toevoegen om de bonensmaak wat te verbloemen. Vandaar dat ik er nog wat kaneel aan heb toegevoegd. Ik heb ze daarnaast geserveerd met een toef kaneelslagroom. Door het perspectief lijkt het op de foto meer slagroom dan het was trouwens!

Oordeel van Echtgenoot: nóg beter dan de rodebietenbrownies. Gaat zeker nog eens in de herhaling dus! Ik heb het recept gehalveerd en omgezet naar grammen ipv cups.

Voor 4 cupcakes:

160 gr witte bonen (gekookt)
60 gr honing
30 gr kokosolie
3 eieren
mespunt zout
1 tl vanille-extract
stevia
1-2 tl kaneel
25 gr kokosmeel
½ zakje bakpoeder

Mix in een keukenmachine de (goed afgespoelde) witte bonen, honing en boter. Voeg er één voor één de eitjes aan toe. Mix er het zout, vanille-extract en ¼-½ tl stevia (naar smaak) doorheen, en als laatste het kokosmeel, de kaneel en het bakpoeder.

Verdeel het deeg over 4 ingevette cupcake-vormpjes. Mijn cakejes moesten 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 160°C

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s